Referendum je legitímnou požiadavkou.

27. apríla 2018, ivec, Nezaradené

Sociálna demokracia. Čo to spojenie vlastne znamená? Tak pokúsme sa na to pozrieť.  Význam slova sociálna-majúca tendenciu zlepšovať spoločnosť, pokrok, rozvoj, zabezpečenie. Demokracia-vládu, ktorú uskutočňuje ľud, ako celok. Je to forma politického a spoločenského usporiadania, kde každý jedinec je pánom svojho vlastného osudu i osudu celého spoločenstva a v ktorom sloboda jedného človeka, končí tam, kde začína sloboda druhého. O zodpovednosti oficiálnej politickej moci sa radšej nebudem rozpisovať, pretože by sme zistili, že žijeme asi na inej planéte.

Kam vlastne kráčame ak sa nám môže niekto takto oficiálne vyhrážať ak máme iný názor. Na vypísanie referenda o predčasných voľbách je potrebné zozbierať 350 000 platných podpisov. To znamená, že ak má sociálna-demokracia cez 1 mil voličov nič to na tom nemení. Aj taká je demokracia. Nemusím ani ja, ani nikto iný  so všetkým súhlasiť.

Za všetko môžu iba média, organizátori a prezident. Kam sme sa to dopracovali. Podstata veci úplne vypustená. Vražda, ktorou to všetko začalo, prepojenia mafie na štát, agro dotácie, podozrenia na ministerských postoch. Niekto určite stratil pamäť.  Ako môže vedúci predstaviteľ akejkoľvek strany ani nie po dvoch mesiacoch, napádať opäť novinárov a verejne označiť ľudí s iným názorom, ako nepriateľov. To je naozaj už silná káva.

Ani zmienka o nejakom pochybení či nedajbože o zlom rozhodnutí. Bohovia musia byť asi šialení, keď toto dopustia. Smer je

jasný. Neopustiť parlamentné stoličky  aj keď máme maslo na hlave za žiadnu cenu. To je realita Slovenskej republiky.

Už zostala iba jedna reálna cesta a to umožniť, aby sa uskutočnilo referendum o predčasných voľbách. Stačilo.

#AllForJan